Kale - DBD Komerc
16 Сеп

Водач во Турција, пионер во светот.

Од своето основање во 1957 година, Кале е пионер во секторот со своите компетентни и посветени вработени, проширувајќи ја палетата производи и оддел за истражување и развој што постојано развива нови технологии. Работејќи со основната филозофија на воведување мајсторство во производството, автентичност во дизајнот и одлична услуга во просториите за живеење, Кале им овозможува на потрошувачите и професионалците неограничена креативност на површините.

Кале е лидер во индустријата во Турција, извезувајќи ги своите производи во повеќе од 100 земји.

Зазема 4-то место во Европа, 15-та во светот според капацитет за производство на керамички плочки 88% признавање на брендот во Турција.

Извоз во повеќе од 100 земји. Дел од групацијата Кале, составена од 20 водечки компании кои работат во градежни материјали, хемикалии, рударство. Транспортна, воздушна и одбранбена индустрија со 5.800 вработени.

Прва фабрика за керамички плочки во Турција.

Први производства на ѕидни, подни и порцелански плочки во Турција.

Прва компанија во светот што инвестираше и започна со производство со технологија Sinterflex (порцеланска плоча).

Прв извоз на ѕидни плочки од Турција.

Прва компанија за керамика во Турција со користење на најсовремена технологија Twinpress.