220 ден

КАРАКТЕРИСТИКИ

FUGALIN е водоодбивна, паропропусна, еластична, фунгицидно заштитена маса за фугирање, која одлично се прилепува на површините и е отпорна на гребење. Наменета е за фугирање на керамички и стаклени плочки, мозаиции камења при внатрешни и надворешни работи. Се користи како за ѕидни така и за подни површини. Максимална ширина на фугите не смее да биде поголема од 10mm. FUGALIN-от поради своите исклучителни технички својства погоден е за примена во купатила, кујни, како и во ентериери кои поседуваат систем на подно греење. FUGALIN-от се произведува во различни нијанси, според MAXIMA тон карта на масата за фугирање.

Производител

Back to Top