370 ден

  • КАРАКТЕРИСТИКИ                                                                                                                                      KERAMOL Plus е лепило за керамички плочки на база на хидраулични врзивни средства, посебно селектирани агрегати, синтетички полимери и адитиви. Погоден е за вградување на керамички плочки, камени мозаици и камени плочки. Наменет е за вградување на керамички плочки во ентериери, на ѕидни и подни површини. Истотака и за простории кои се под краткотрајно влијание на зголемена влажност (кујни, бањи, тоалети) и за надворешни работи, кога се вградуваат впивливи плочкина впивливи површини
  • КАКО СЕ КОРИСТИ                                                                                                                                            KERAMOL Plus од 25kg се додава на 7l вода и се меша до создавање на хомогена маса без грутки. Се чека 15 минути, и повторно интензивно се меша. Вака спремената маса е спремна за употреба и мора да се потроши во рок од 2 часа. Површините на кои се нанесува лепилото мора да бидат носивно способни, исчистени од прашина, маснотии и други нечистотии. Поголемите нерамнини се исполнуваат со KERAMOL Plus лепилото и тоа ден пред вградување на плочките. Пред нанесување на лепилото површините се грундираат со соодветна MAXIKRIL подлога, во зависност од состојбата на површината. Нанесување на лепилото се врши со назабена глетарка, така да мин. 65% од површината на плочката биде покриен со лепило. При лепење на тешки керамички плочки, се советува нанесување на уште еден слој на лепило. Плочките се поставуваат на нанесеното лепило помрднувајќи ги лево-десно, горе-доле. Празнините меѓу плочките по минимум 24 часа се пополнуваат со FUGALIN, масата за фугирање. По поставувањето на плочките, плочките и алатот веднаш да се исперат со вода.
Производител

Back to Top