Водач во Турција, пионер во светот.

Од своето основање во 1957 година, Кале е пионер во секторот со своите компетентни и посветени вработени, проширувајќи ја палетата производи и оддел за истражување и развој што постојано развива нови технологии. Работејќи со основната филозофија на воведување мајсторство во производството, автентичност во дизајнот и одлична услуга во просториите за живеење, Кале им овозможува на потрошувачите и професионалците неограничена креативност на површините.

Кале е лидер во индустријата во Турција и трагенер во целиот свет, извезувајќи ги своите производи во повеќе од 100 земји.

Зазема 4-то место во Европа, 15-та во светот според капацитет за производство на керамички плочки 88% признавање на брендот во Турција.